Sunday, October 28, 2012

Mimpi Udang Kertas? Apakah?

Assalamualaikum.

Perbualan di TWITTER bersama Nonie;

MePetang asyik hujan je, apa kata tukar plan besok jogging pagi nak? Cc 

Nonie: Bole jugak tu..aku xde hal..tp satu je aku mintak..tolong kejut kn aku..kang da bangun,dgn pantas nye aku sampai..hakhak

Ok nampak tak Nonie punya semangat tahap mana? Aku pun beriye lah bila semangat Ninja Nonie dah sampai, bila pergi kat aku bukan tahap Ninja dah tapi tahap ayah Ninja yang baru lepas minum Nescafe. Buat sangkaan sendiri sebab aku kalau minum Nescafe mood hyper melampau lampau aku terus naik.

Set jam pukul 7pagi, kemain semangat call Nonie tapi tak angkat, call nombor Maxis tak dapat, bbm pun tak dapat. Sah tengah terbongkang kuak lentang atas katil minah ni. K fine.

Tiba-tiba dapat bbm, ok perbualan melalui bbm pula;

Nonie: Alamakkkkk.. Shidaa.. Nape tak call aku? (rasa macam nak hempuk je, nasib aku sayang kau Nonie)

Me: Hampeh! Kau jogging atas katil lah Nonie hoi ! Dah call, kau yang tak angkat, nombor Maxis tak dapat

Nonie: Aku tido himpap fon. Langsung takde line.

Me: -________- Ngeekkk pegi hempap kenape?!?!

Nonie: Sorry3.. Aku sampai termimpi mimpi kot. Bukan pegi jogging. Kite pegi pasar Sg Besi. Beli udang kertas. Nak g memancing kat Permaisuri. 

Me: Sakaiiiiiiiii !!!

Nonie: Mancing apa pun aku tak tahu la. Sampai umpan udang kertas. Sumpah Shida. Aku mimpi ni.

Sumpah aku tak jadik nak marah. Aku siap berguling guling atas katil gelak bila baca bbm Nonie. Omg! Apalah nasib aku dapat kawan senget sebelah macam nih? Apa salah aku? Hahahahahahahah! Udang kertas? Apakah??? Nonikkk! Perangai kau dari sekolah sampai sekarang memang tak berubah. T______T


Aku syak Nonie kempunan nak makan udang kertas. Kesian. Agaknya macam mana saiz udang kertas yang masuk dalam mimpi Nonie tu eh? -_~

Ingatkan nak siasat lah mimpi Nonie, tapi bbm terus tak reply. Sambung kuak lentang atas katil lah tu. Agak agak kalau korang dapat kawan macam ni, korang nak buat apa? Aku memang tak pandai nak marah  lama-lama dengan Nonie ni sebab end upnya aku mesti ketawa terbahak bahak.

Nonie nonie. Nasiblah aku sayang kau gila gila. Nak hempuk kau dengan kasut sukan aku tu pun aku pikir  empat puluh empat kali dulu. Elok nak hempuk kang, aku yang terhempuk gelak dulu dengan lawak-lawak sadis kau tuh. -__________-"

Psstt: Ini lah rahsia persahabatan aku dengan Nonie. Give and take and saling memahami. Aku faham Nonie tak sengaja or dia memang penat sebab dia kan keje. Aku yang selalu paksa dia teman aku jogging. Pagi ni je dia terbabas sampai termimpi udang kertas. Mimpi pun lawak macam tuannya. Alahaii..

5 comments:

murni said...

hahahahaha lawak kawan awak . . siap mimpi pegi mancing bagai . . hehehe tulah kawan kan . kena saling memahami :)

Jna marcello said...

HAHHA SAMPAI MIMPI..TP XDE KENA MENGENA DGN JOGGING..EH AWK TP MIMPI UDANG TU KLAU BUAT SAMBIL SEDAP GILAA OKAY ;)

SyahidaSalim said...

Murni: Dia memang. Letih gelak kalau lepak dgn dia ni. Yup, betul :) Eh murni, awk punya blog sy dh follow? Nak link blog awk please :)

SyahidaSalim said...

Jna: Kan Jna? Nak marah pun tak jadik, mengarut gila mimpi dia tu, takde kaitan langsung. Adoi. Udang sambal sedap! My fav, yums!

Anonymous said...

Coach BJJR 1201 di sini......hahahhahahahahahahahahaha