Friday, June 4, 2010

Tak respect langsung!

Aku nak story sikit peristiwa semalam mase aku ngah tggu member2 aku kat TS.

"Hey u, i juz want to see ur face."
Tetibe ade sorang mat salleh tegur aku. Dah pehal lak tetibe nk tgk muka aku??? Aku wat bodo je la. Malas nak layan plus bosan tunggu Nonie, Bie n K'rel dtg. Keras aku tggu dorang kat TS tuh! ngee!!

So, mat salleh tu tanye lagi. "Where are u from?" aku still wat dunno. n die tanye lagi dan lagi. Aku jawab "Malaysia!" n die wat muke cm ala2 manja sambil tanye lagi. "Are u sure u from Malaysia?" eee! tetibe aku rase getik tgk. Aku bawu jawab sepatah tetibe nak wat cmtu lak!

Dan terus bertalu2 lagi mat salleh tu brtanye. "What is ur name? Hey dear, what is ur name? ehh, why u sO shy? (bukan shy laaa ngok, tapi aku malas nk layan!) My name is William, n ur name? Hey, can i seat? u waiting somebody?? n bla, bla, bla, bla, blaa... Rimasnye laa..

Mat salleh ney memang tak paham bahase kowt. Aku da jeling bukan nak berambus, makin terus duduk sebelah aku ade la. So, aku still lgi wat bodo. Dalam hati, rase cuak gak. Kalau ade nonie ney memang da kena sound kowt!

N guess what, mat salleh tu tetibe peluk aku! ohh shitt!!! Melampau!!! dah aku ta nak layan, makin mnjadik2 plak! aku ape lagi aku terus bangun n sound die. "Can u respect me as a women? n plez don't disturb me okey!" Aku tak tawu mane dtgnye kekuatan aku utk meninggikan suara cmtu, padehal dlam hati dah ketar gler. Takut la doe! bukan leyh caye org cmneyh! Die bangun n jawab "Ok2.." n trus berambus dari citu. Ahh! legaaaa!!!

Perkara normal la kan klau lelaki tegur2 ney, tapi kalau dah sampai tetibe nak peluk aku memang aku angin laa! Balek umah aku cite benda ney kat mama. Nak tawu mama jawab ape? "Die tak boleh control nafsu die la tu tgk kamu." Alahai, masalahnye aku tak cantik pun, mat salleh tu yg bengong plus bangang! agaknye sume gurl die wat cmtu kowt. Huhh!

So motif dari story aku ney, jgn mudah terpedaya k. Pandai2 la jaga diri. Kat luar tu mcm2 org ade. Tetibe aku teringat pesanan Madam Amy , hurrmmm... (berpikir)

2 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mcm2 jenis mausia skang nieh...
buakn manusia la...
orang la...
;)

idA said...

kan??? mcm2.. naseb mat salleh tu tak kena karate ngn ida.. heee~~
bukan orang la, tapi orang utan.. ;p