Sunday, June 6, 2010

Selamat tinggal baby egO


Shida... relakan la beliaO pergi ekk.. kaw bukan bawak 'die' pun, kaw bukan reti nak mandikan die, kaw bukan nak bwk die jenjlan.. kaw biar je kan die.. lebih baek kaw bagi je 'die' kat org laen ek. Biar org laen jage die baek2, biar org laen manjakan die mcm mane kaw manja kan die dulu.

Hurmm.. byk kowt kenangan dgn 'baby ego' ney.. Nak tawu tak nape aku pilih ego bile mama offer nak motor ape??? sbb.. konon2 nak same dgn Fazrul, heehehe.. ex couple aku, dgn Fazrul ney la yg pling lame aku couple. 5 tahun kowt! so, die pkai ego warne hitam, first aku bwk ego aku da jtuh cinta. Best sgt! then aku ckp ngan mama, aku nak ego ney. Dapat! hahaahh!!

Mase ney bukan aku sorang je dapat moto, tapi mama belikan sume utk anak2 die! Adil kan mama. Along ngan abg pilih moto NovO. Aku still gak nak ego sbb mcm aku ckp tadi konon2 nak same la dgn ex aku time tu. Kiranye baby ego ney byk kenangan aku dgn Fazrul la. Mase aku blaja kat Kuantan, dia yg tlong jage kan moto aku. Tapi... sekarang sume dah tinggal kenangan. Ade gak aku jumpe Fazrul, die kate aku dah laen sgt, hehheee.. maybe lame tak jumpe. Dia pun dah ade awek baru skunk ney. Bagus la, hope die kekal ngn awek die tu. Amin. Sy doakan awak bahagia taw.. ;))

Aku pun tak tawu la nape, after break ngan Fazrul la, aku jadik betukar2 couple! hahahaaa! That's why aku ckp dgn Fazrul ney pling lame, since aku skolah lagi smpai aku masuk kolej.. Sem 3 bawu aku clash ngan die. Aku pun tak nak jadik camni. Aku penat kot nak tukar2. Aku tawu, kdg2 benda ney jadik sume sebab silap aku sendiri. Hurmm.. tah laa.. klau boleh lpas ney aku tak nak la jadik cm sebelum2 ney. Insya'allah, sape2 pun jodoh aku nnti, aku terime n aku nak jage baik2. Mama pesan "Patutnye Shida kena blaja dari pengalaman. Jangan ikutkan hati tu, pikir dulu sebelum buat ape2 keputusan." Okeyy.. aku ingat pesan mama. Thanx mama, sbb tak pernah marah aku even kdg2 silap tu dtg dari aku. Mama tak pernah bosan dan penat bagi nasihat kat aku yg agak degil ney.

Ehh.. ney mcm lari tajuk je.. heee~~ Okey la, baby ego ney pun da slamat dapat kat tangan adik Abg Zainol, kwn mama. Die ckp die suke baby ego ney, lembut je bawak. Ehemm2.. aku tak buat lasak kowt, thats why la rase mcm moto baru. heee~~ Bukan tak sayang, tapi aku dah fobia la bwk moto. Since excident aritu, trus rase mcm tawar hati. N nak tawu tak, mase moto ney di jual pun aku tak tawu, bile aku tanye mama, mane ego aku, mama kate dah jual. Aku rela kan beliaO pergi. Takpe la, ade rezeki beli kereta plak pasney. Amin. Korang2, doakan Shida cepat kaya taw! hahahaaa! tah bila la kan.. takpe2.. usaha lebeyh k Shida! biar susah dlu taw.. acewahh.. ayat nk sedapkan ati.. hahaa!

K guyz.. sometimes kite kena lepaskan sesuatu yg kite sayang. Bila benda tu bukan milik kite, pasti ade sebab. Maybe kalau aku bwk ego ney, aku excident lagi ke kan. Kadang2 apa yang kita miliki tu adalah punca masalah, jadik lebih baik takde dari ade tapi menyakitkan kita nanti. Yang pasti, Allah yang Maha Mengetahui semuanya.

Selamat tinggal baby egO.. jage diri taw.. ;p

3 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bye2 baby ego...
;)

Nik Khazami said...

xpe2!! lpas ni ade baby kereta plak!! semoga cpat jd jutawan!!!! hahah

idA said...

ngee~~ bye2..

Amin.. doa tu barat.. heee~~