Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan! Terbaek movie ney!


At last! dapat gak aku tgk cite ney. Memang da lame aku tunggu2. Since tgk promo movie ney kat youtube, terus jatuh cinta. ;)) Jiwang??? alaaa... biar laaa... korang sume pun jiwang gak kan??? Jum jiwang same2.. hahaaa!

Aku g tgk movie ney ngan Yin. My best frenz forever okey. Sahabat sampai mati. Awek Yin tadi sempat kol, aku ckp kat die, "Saye pinjam bf awak jap ek. Nanti saye pulangkan balek taw." Soryy Nabila, thnx sebab respect persahabatan kami. Aku kenal Yin da lame kowt, since aku mule2 pindah. Kalau aku nak rampas die, da lame aku boleh buat kan. Tapi hubungan kami memg ta lebeyh dari SAHABAT! n Yin pun takde perasaan kat aku, jgn wisau k Nabila.. :)) Die syg awk sgt2 taw.. ;))

Okeyh! meyh nak story n komen pasal movie ney! weyhh!!! terbaekkkk!!!! i give 5 star, star, star n starrrr!!! ;p

Starting memang kelakar, when Kasyah letak cicak kat air coke Ayu, langsi gler! euuwww.. geli dok! pastu time ney la Kasya fall in love kat Ayu.. Awwwww.... sukeeee tgk.. ;))

Story ney memberitahu kite tentang betape hebatnye kuasa Cinta.. Anugerah cinta yg diberikan utk setiap manusia. Yang jahat n langsi boleyh berubah jadi baik. Then Kasyah terpakse berpisah dgn Ayu selama setahun bcoz kena wat research berkaitan kos yg die amek tu. Sedih time dorang nk brpisah tu.

Pastu tetibe lak ex si Ayu ney dtg, lakonan Que Haidar sebagai Azmi. Pehh! aku suke kowt tgk watak Azmi ney. Mcm psiko sikit. Bukan sikit la tapi byk. Die syg Ayu tapi die suke pkul Ayu. Pas die dah puas pukul, die ckp "Aku sayang kau, aku sayang kau Ayu". See.. Que Haidar berjaya bwk watak ni dgn brjayanye! congratz Que! bukan senang kan, kite ney tawu complain je bile tgk org berlakon, dah g cube jadik pelakon. Tak sume org boleh hayati setiap watak yg diberi.

Part yg pling aku nganga tgk hahaa! tak senonOh Shida! ((seperti biase beli popcorn tapi tak masuk mulut pun. ngee!! konon2 terlampau nk hayati sgt. Hahahaa!)) part bile Azmi brgaduh ngn Ayu then bakar magazine yg Kasyah bgi kat Ayu tuh! terbaekkk part tuh! maseng2 brjaya bwk scene tu dgn baik.

Okey laa.. nk tawu cerita selanjutnye, korang g la tgk sendiri. hahaaa! kang tak besh plak bile aku dah cite sume. Tak suspens lak an.. hee..

Tapi.. tapii... aku sgt2 tersentuh bile tgk scene yg Kasyah cube ingatkan Ayu tentang cincin tanda cinta mereka. "Awak cube tgk dalam cincin tu, ade name saya."
Tetibe aku teringatkan die. :( Dialog tu mcm same ngan kisah aku n die.. :( Hurmm Shida, die dah tak nak kat ko lagi laa.. Ko tak payah la ingat2 lagi k.. tapii... aku tak boleh buang cincin ney.. Biarla jadi memory.. :(

Dah tetibe nak masuk kisah cinta aku plak pehal.. huuuu.. okeyh2! ape yg dapat aku rumuskan, movie ney memang beshhh!!!! jalan cerita, para pelakon, watak2 yg dimainkan, tema lagu, berkualiti!!! tadi mase beli tiket pun, seat sume full. Naseb la ade terselit kat belah tgh tu.. hee~~ takde la aku nk dongak2 tgk! full beb! bawu ari prtama da dapat sambutan kan! So, korang yg blum tgk, tggu pe lagi. G laaa serbuuuuu!!!

3 comments:

Nik Khazami said...

shida! aku bnci entry ko yg nih!!! muahahahah (gelak puaka)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile la aku leh tgk nieh...
;)

idA said...

barat: hahahahaaaahahahhahaahhaha! (gelak sedut2 angin)

g la nengOk.. beshhh!!!! terbaekkkk ahh!! heee~~