Thursday, February 11, 2010

Syukur...juz bejahit kat kaki je...

Blog ni sepi je kan??? Okey2...sejak start praktikal nie,memg rase cm klam kabut cket.Belum pndai nk manage time. Balek keje pown kena wat keje lg. Penat!

Tp...bile mc rase bosan plak,windu kt breakfast team. Nape mc??? Ha...nie la nk cite ni...

Ari isnin aritu, 8/2/2010, (3 ari lpas umur aku genap 21 tahun), aku telah dilanggar oleh sebuah kereta dri blakang kt dpn IJN. Ya allah, Ya tuhan kU, mase tu rase mcm mimpi je. Kete tu memg laju, n die terus lari, tak brenti pun. aku tak sempat nk kawal moto, then terus jatuh cm superman!
Tapi...syukur alhamdulillah, takde kecederaan yg teruk. Cume kaki aku kena jahit, n badan luka2. Ape yg wat aku lg rase bersyukur, bile rmai org tolong aku. Mase jatuh tu, aku dah tak ingat mane tercampak laptop aku n moto aku pown aku biar je kt tgh jlan raya tu. Yela, zaman skunk kan, susah nk jumpe org yg baek n tak amek kesempatan. Even pakcik yg anta aku tu on da way nk g lunch tp sanggup benti n anta aku g hospital,then tggu sampai mama dtg. Kesian pakcik tu tak makan, terus klam kabut nk masuk keje balek. N ade sorang pakcik nie gak, yg naek moto tu pon dtg tgk aku kt hospital,dah ade org tlong pon, die still gak nk dtg tgk keadaan aku. Hanya Allah je yg dpt blas jase baek mereka2 sume yg dah tlong aku. Tak tawu cmne nk ckp dah.

Hurm...saba la shida,maybe ape yg jadik nie ade hikmah yg trsembunyi. Aku tak salahkan takdir pun, org kate nie baru cikit. Ade yg lebih teruk dri aku, sO aku besyukur sgt2.

Lepas nie, mama dah tak bagi aku naek moto lg. Hurm, nk wat cmne,kena la dgr ckp mama. Aku bukan ape, aku tak nak susahkan org. Klu boleyh wat sndri, biar aku wat sumenye sndri. Kesian Yin nk kena anta aku pagi2 buta, tu yg aku tekad je nk pegi sndri. Lg 1, aku dah malas ar nk dgr mulut2 org nie. Kdg2 niat kite baek, tp org slah anggap. Ingat aku nk ke keadaan jdik mcm ni??? Hey! u r not in my shoes! kO pandai ckp je, tp ko tak kan pernah boleh rase ape yg aku alami. Okeyh shida...it's ok, juz teruskan hidup. Aku dah penat la, pe yg aku tawu skunk, aku nk work hard pasni. Utk Yin, Thanx sgt2 coz da byk tlong ida. Kesian gak die, sometimes kena mara ngan awek die sbb aku. Dorang tak paham kowt kami nie BERKAWAN! Hurm...

Walaupun byk perkara buruk yg berlaku, tp aku bersyukur coz Allah still lg nk bantu aku. DIA bg aku insan2 yg baek n tlong aku time aku susah. Terima kasih Ya Allah. Ape yg berlaku, hanya KAU YANG MAHA MENGETAHUI...aku serahkan segala2 nya pada kekuasaanMU...

No comments: