Sunday, June 20, 2010

Speedlight ! i loveeee..


Yayy! finally! i got a new toy for my baby Nikon! heee.. Nissin Di622.. okey la kan, ingt nak amek SB600, tapi takut bajet lari plak kang. Takpe la, ney pun da syukur sgt3.. dgn brsopan santun dan tertibnya aku memujuk mama, hehe.. Kire tak la gune duet mama sume, aku tambah sikit dgn elaun aku mase praktikal ritu. Simpan taw! semata-mata nk dptkn benda alah ney. Act, memang da lame nak beli, tapi bawu skunk dapat. Yela, duet abes kat shopping n tah pape tah yg aku beli. Mcm speedlight ney aku tak rase ralat sgt coz benda ney memang utk kepuasan n kepentingan aku berphotoshoot! Siyesly, for those yg rase tak ckup bajet beli Nikon SB600, bleyh dptkan Di622 ney dlu. Terbaekkk! ;))

Mule2 aku ingat nak amek Di466 je. tapi, bile puas aku mentelaah kedua2 nya, aku ase better aku amek Di622. Memang la mahal sikit kan, tapi aku pentingkan kualiti n function. Lagipun byk beza! Mcm Di622 ney, bleyh zoom, turn left n right, wireless slave flash wif power ratio n byk lg lah! heee.. It's okeyy melayang duet pun, janji aku puas! hahahaa! Memang best weyh bile da ade speedlight! keterujaan tuk berphotoshoot semakin tinggi n melambung-lambung! hahaa!

Pasney klau ade rezeki lebeyh, nak dapatkan wide lens or lense yg panjangggggggg! hahaa! plus nak sgt Nikon SB800 0r 900.. tapi, tggu la dlu an. Slow n steady.. Kumpul duet dlu k Shida.. ;))

Okey guyz, nnti aku upload gambar baru ekk. Waittt taww!!!


I love u babeyh!!! u r my sunshine now! hahahaaa! *tetibe* ;p

5 comments:

quencmfco said...

hehehe.nissin dah ok dah.
fuh~lagi hebat la gambar cik shida lepas nie..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku nak memiliki nye juga..
berapa eh???

idA said...

brO quencmfco: heee.. u pkai nissin gak ek?? ishhh.. mane ade hebat laa..
budak baru blaja lg ney.. ;)

meniti senja: nak gak??? nak yg mane??? nikon or nissin?? heee..

FITRIE said...

bestnya ko shida....
aku bru je dpt 'toy' nikon....
ko dh dpt cucu dh....

idA said...

Fitrie: haa??? ko da beli Nikon ke??? ishh.. ta cite kat aku pOwn!
pasney leyh photoshoot same2.. ;)
Alaa..tu pun susah nk dpt taw, syukur..hee..pasney nak dpt cicit lak..hahaa!